Astrologická apatyka a poradna Emila V. Havelky

Frýdlant nad Ostravicí

JINAK krok za krokem s novým rokem aneb vžité omyly ve výživě.

Přírodě a jejím zákonům je třeba porozumět a naučit se je respektovat v běžném životě.Každé životní období má svá specifika,ta se nám pochopením přírodních vztahů ozřejmí a my pak nemusíme jít proti přírodě a dělat takové chyby,které nám ubližují.

Poznání a náprava vžitých zvyklostí(nebo pohodlností) je klíčem ozdravení našeho těla.Jídelníček široké populace se většinou skládá převážně z pečené,vymílané mouky,mléčných výrobků,masa a uzenin,brambor,cukru,kávy a alkoholu,jen jsou tyto produkty  prodávány v různých formách, ev. celozrnného pečiva, které si mnohdy tento přívlastek ani nezaslouží, protože se jedná o tutéž  vymílanou mouku pouze obarvenou karamelem a s přidáním otrub.Pestrosti je dosahováno pouze formou obalu.Většina potravin je nabízena v lákavé úpravě, krásně vonící i chutnající,jejich konzumace je pohodlná i rychlá,ale to nic nevypovídá o jejich vlivu na zdraví.

Např. mléko. U savců je kompletním zdrojem výživy jen pro novorozence a jeho skladba odpovídá potřebám toho kterého druhu.Kravské mléko  svým složením přesně kopíruje vývoj mláděte.Vysokým obsahem vápníku posiluje kostru,naopak mateřské mléko má více fosforu a cholesterolu  pro správný a v prvním roce expanzivní rozvoj lidského mozku,potřebné množství vápníku i jiných minerálů,tuky i cukry a hlavní stavební materiál na tvorbu buněk bílkovinu.Enzymy potřebné ke štěpení této bílkoviny však postupem času organismus přestává produkovat.Člověk disponuje těmito enzymy v největší míře do dvou let věku,pak je postupně ztrácí.

Mléko  a výrobky z něj mají několik zásadních negativ,poškozují sliznici tenkého střeva a střevní imunitu a tím vytvářejí imunitní deficit v celém organismu a následnou náchylnost k nemocem, tendenci k alergiím.Potíže se často léčí antibiotiky,poškozující dále střevní sliznici.Ta je propustná a nestrávené molekuly mléčné bílkoviny ale i lepku se dostávají do krevního oběhu,kde vyvolávají těžké,až autoagresivní poruchy nejrůznějších orgánů. Nezanedbatelný je také zahleňující charakter mléčných výrobků a usazený hlen je pak spouštěcím mechanismem řady nemocí.

I vysoká konzumace masa bývá spojována řadou civilizačních nemocí, neboť anatomicky i funkčně je náš zažívací trakt nastaven  na nepoměrně nižší dávky masa než běžně konzumujeme a stejně jako býložravci máme i my dlouhá střeva a neumíme syntetizovat vitamín C.

A nakonec brambory.Velký nepoměr sodíku a draslíku v nich obsažený vytváří minerálovou nerovnováhu,nutí ke zvýšenému solení a to zase zatěžuje ledviny.Jejich škrobová molekula je velmi jednoduchá,rychle se dostane do krve a tím zvyšuje hladinu krevního cukru a podobně jako cukr jednoduchý se všemi důsledky pro slinivku břišní.Brambory jako všechny lilkovité rostliny obsahují toxický alkaloid solanin který zatěžuje jak játra tak ledviny.A kvasným procesem této potraviny vznikají butiláty,velmi toxické látky pro játra,které poškozují i mozkové funkce(což se projevuje zhoršením kreativního myšlení-nebezpečné zvláště u vyvíjející ho se mozku),klouby a štítnou žlázu.

A mladé maminky pozor!! Brambory (syrové) používejte jen na obklady.



Rubrika: Aktuality