Astrologická apatyka a poradna Emila V. Havelky

Frýdlant nad Ostravicí

Mléko

Dr. K. A. Oster a Dr. D Ross, lékaři z Connectitutu, zabývající se úskalími tzv. zdravé výživy, objevili v mléce XO-faktor. Ve své nové knize uvádějí, že ani cholesterol, ani nikotin nejsou první a hlavní příčinou srdečních infarktů, ale všude přítomné mléko! Zjistili, že mléko obsahuje enzym zvaný xantineoxidaza (XO), který ucpává tepny a vyvolává tak vysoký krevní tlak. Mléko samo o sobě není vůbec vhodná potravina pro člověka, ale jeho homogenizace, která se v dnešním mléčném výrobním procesu běžně používá, z něj činí přímo jedovatou nepoživatelnou hmotu. Tento proces mléko rozkládá na velmi malé kuličky, mikroskopicky těžko rozeznatelné. Tím se enzym XO dostane stěnami trávícího traktu do krevního oběhu, místo aby byl žaludeční kyselinou neutralizován a vyloučen. Tito lékaři tvrdí, že pití homogenizovaného mléka je v podstatě nebezpečnější než kouření cigaret. Trvali na tom, aby na mléčných obalech bylo uvedeno stejné varování jako na krabičkách s cigaretami!

Jak již bylo zmíněno v článcích Phoenixu č. 6/03 a 4/04, člověk je jediný tvor na planetě, který pije mateřské mléko jiného druhu a navíc i v dospělosti. Je to zpronevěření proti přírodním zákonům, a to s sebou pochopitelně nese samé problémy. Tradice a literatura nám vštěpovala zcela legálně, že právě pro děti je mléko „příjemnou, prospěšnou a potřebnou výživou“. O to se mléčná propaganda pokouší ve všech médiích dennodenně! Ve skutečnosti je tomu právě naopak!

Vápník, tuk a cholesterol jsou příčinnou mnoha tzv. civilizačních nemocí, včetně alergií. Dále má mléko přebytek proteinů ve formě kaseinu, se kterým se naše tělo velmi těžko vyrovnává v důsledku nedostatku enzymu LAB. K tomu všemu jsou jeho uhlohydráty molekulami mléčného cukru, kterým si dospělí taktéž dovedou jen velmi těžko poradit, protože po odstavení od matčina prsu postrádají enzym laktosu. Z toho důvodu v civilizovaných zemích nejvíce trpí černoši a Asijci, protože vůbec nebyli zvyklí pít mléko. Je-li řeč o mléku jako o výborné živině, zapomíná se, že neobsahuje žádné vlákniny a má velký nedostatek kyseliny linolové, železa, niacinum a vitaminu C. Je to skutečně dokonalá výživná látka, ale pouze pro telátko do doby, kdy se mu začínají tvořit zuby a kdy rychle roste, má již rohy i kopyta, ale ještě poměrně malý mozek! V protikladu k tomu člověk roste pomal. Náš mozek více narůstá a žijeme podstatně déle než krávy! Málokdo si také uvědomí, jak nemocná jsou zvířata chovaná ve velkochovech a že se neobejdou bez léčiv, hlavně antibiotik a bez veterináře. Z toho všeho logicky vyplývá, že kravské mléko lidský život zkracuje: degenerovaná zvířata = degenerovaní lidé! Kde potom zůstává logika, na kterou je člověk tak pyšný?

Tajemství mateřského mléka

Mateřské mléko obsahuje bílkoviny ve formě lehce stravitelných albuminů. Ty jsou v protikladu k těžce stravitelnému kaseinu kravského mléka! Lidské mléko má jen polovinu bílkovin, obsahuje však více přírodního cukru a lecitinu, důležitých pro rozvoj mozku. Také má pouze polovinu vápníku, protože lidské miminko má růst pomalu. Navíc je tento vápník koloidní, tudíž organický a lehce stravitelný. Snad nikdo nebude mít námitku proti tomu, že mateřské mléko je stále ještě nejvhodnější výživou kojenců i při současném zamoření životního prostředí, které má vliv i na mateřské mléko. Opozice vůči kravskému mléku se rozrůstá. Děti pijící mléko jsou abnormálně větší a trpí nedostatkem určitých minerálií  a lecitinu, jako potravy nervů a mozku. Lidé pijící mléko jsou často zahleněni a nastuzeni. Obzvláště jsou náchylní k různým kožním onemocněním. Matky jsou vesměs oběti mylného názoru, že mléko obsahuje vápník potřebný pro stavbu kostí a zubů. Mléko sice obsahuje vápník, ale vázaný na kaseinové bílkoviny, takže tělo je nemůže přijímat a zpracovávat. Kdyby toto předcházející tvrzení nebylo pravdivé, pak by obyvatelé západních zemí museli mít podle množství vypitého mléka nejlepší kosti a zuby. Opak je však pravdou. Mají je nejhorší! Povinné pití mléka ve škole (vedle cukroví) zcela zničilo vápennou kostru našich dětí!

Jak bezbranná si musí připadat každá matka, která má ošetřovat překrmeného kojence, který má neustále rýmu, mléčný svrab, a spoustu dalších kožních vyrážek, když už v porodnici ji učili, jak ho má doma krmit mlékem tvořícím maz a jeho výrobky, které jsou navíc zcela přetvářeny tepelným zpracováním. Bohužel dětští lékaři mléko doporučují jako nejzdravější výživu. A tak matky, které v důsledku nesprávného způsobu života nic jiného neznají a nemohou vůbec dodávat zdravé mléko, své děti krmí lepkavými mléčnými a kašovitými výrobky. Tak „živí“ choroby a oslabují životní síly svých dětí. Nemohu než stále varovat a říkat: dávejte kojencům syrové ovoce a zeleninu, které jim chutnají samy o sobě. Mají podstatně lepší instinkt pro zdravou výživu než matka, která „dobrou měšťanskou stravou“ ztratila veškeré schopnosti posuzovat stravu přirozenou.

Škody způsobené na dětech se nedají ničím napravit. Matky se proto co nejdříve musejí důkladně seznámit se zákony přírody. Proč mohou naši nebližší příbuzní z říše zvířat – opice, kojit 3 – 5 let a my „přecivilizovaní“ pouze několik týdnů a někdy vůbec ne? Skromně žijící národy, nepřijímající mléčné výrobky, vykazují stabilní kosti a zdravé zuby.Vezměme si příklad z říše zvířat: kolik „zdravých“ mléčných výrobků ve všech možných obměnách používají při svém krmení? Vůbec žádné. Proto taky nemusejí navštěvovat zubaře a nemusejí se podrobovat operacím kyčlí.
Mléko není pro dospělé!

Mléko je potravou pro kojence a telata. Od třetího roku věku, tj. od odstavení od matčina prsu, máme my dospělí veliký nedostatek těchto dvou enzymů: laktosy a labu (sýřidlo). Laktosa je potřebná k tomu, aby byl mléčný cukr stravitelný a lab, aby se kaseinové bílkoviny daly štěpit. Nejsme proto schopni mléko správně strávit. Vedle obilí (především pšenice) je mléko nejmazovitějším výrobkem, který nejvíce způsobuje zácpu a největší alergické problémy. Žádné zvíře v přírodě nesaje mléko jiného zvířecího druhu. Jsme to jen my, lidé! Za zahlenění hrtanu, zápaly plic, nachlazení apod., „vděčíme“ mléku, které pijeme a mléčným výrobkům, které ve velkém konzumujeme.

Helmut Wandmaker, Nejzdravější výživa – Šokující pravda o vaší stravě, Eko-konzult, HK

Zdroj:

Časopis Fénix



Rubrika: Aktuality