Astrologická apatyka a poradna Emila V. Havelky

Frýdlant nad Ostravicí

Recept na Medovník s Rakytníkovým džemem.

Recept na Medovník s Rakytníkovým džemem.

Těsto:

500 dkg polohrubé mouky

20 dkg cukru krupice

10 dkg másla

2 vejce

3 lžíce medu

2 lžičky (mocca) jedlé sody

Těsto zpracujeme a necháme do rána odpočinout. Rozdělíme na 4 stejné díly. Rozválíme na pečících papírech přes mikrotenovou fólii. A upečeme při 180°C. Každý plát pečeme cca 5 minut, až se zbarví dohněda. Sloupneme pečící papír a naplníme. Na první plát polovinu krému, na druhý skleničku rakytníkového džemu, na třetí zbývající polovinu krému, a vše přikryjeme posledním čtvrtým plátem. Rovnoměrně lehce zatížíme (např. prkénkem na krájení) a necháme uležet, aby pláty provlhly.

Náplň:

½ litru mléka

vanilkový puding

3 lžíce dětské krupice

1 máslo

20 dkg mletého cukru

Uvaříme hustý puding s krupicí. Máslo smícháme s cukrem. A obě hmoty stejné teploty vyšleháme v hustý krém.

Rakytníkový džem můžete zakoupit v naší apatyce.



Rubrika: Aktuality