Astrologická apatyka a poradna Emila V. Havelky

Frýdlant nad Ostravicí

Tabulka kyselinotvorných a zásadotvorných potravin.

Zde je uvedena tabulka kyselinotvorných a zásadotvorných potravin:


Kyselinotvorné
potraviny
:
Zásadotvorné
potraviny:
arašídy
ananas krůta
ančovičky
artyčoky kukuřice
avokádo
bambusové klíčky květák
bílé víno
borůvky kyselá smetana
bramborové lupínky
brokolice kyselé zelí
cukr + sladkosti
brynza ledový salát
černý čaj
broskve (čerstvé) lněné semínko
čočka
bylinky maliny
čokoláda
camembert máslo
eidam
celer meloun
ementál
celozrný chléb meruňky
fritovací olej
cibule minerálka – neperlivá
hovězí
citrony mrkev
husa
cuketa nektarinky
játra
zelený čaj okurky
jehněčí
černý kořen ořechy
kandované ovoce
černý ribíz ostružiny
kapr
červená řepa petržel
kečup
červené zelí platýs
kokos
česnek podmáslí
krocan
fazole zelené pomeranč
ledvinky
fenykl pórek
limonády
graham rúžičková kapusta
losos
hlávkové zelí rýže natural
majonéza
hrášek čerstvý ředkev
makrela
hruška ředkvička
mušle
husí prsa řeřicha
pálenka
chřest slepice
perník
jablko slunečnicový olej
pivo
jáhly sójové klíčky
pstruh
jahody čerstvé šípky
salámy
jogurt špenát
sůl
kapusta švestky
šampaňské
kedlubny telecí – fílé, stehno
štika, sleď, sardinky
kopr tresky
tavený sýr
kroupy ústřice
tuňák

želatina
zajíc

žitná mouka + chléb


Rubrika: Aktuality